Has provat les nostres tòfones veganes?

Des de Sweet Annie avui et fem una magnífica recomanació.
No és una qüestió de moda, nosaltres creiem que és una necessitat degut a
les intoleràncies cada cop més presents o estils de vida més saludables.
A més de les propietats que ja té per si mateix el cacau, la xocolata
vegà ofereix molts altres beneficis:

  • Té totes les propietats de la xocolata clàssica. No podem oblidar que la xocolata negra és també vegà, ja que és la més pura i no conté lactis, ous, llet ni mantega animal. Actua com a antidepressiu, antioxidant, estimulant i fins i tot antiinflamatori. Evidentment en certa mesura.
  • Resulta perfecte tant per a celíacs com per a diabètics.
  • Pot ser consumit sense problemes per persones intolerants a la lactosa, perquè evidentment no porta llet.
  • És apte per a dietes biomèdiques.
  • Amb aquest tipus d’elaboració no es perden unes substàncies tan importants com els flavonoides i els polifenols, que a més s’assimilen molt millor en no haver-hi lactis involucrats en el procés.
  • Les substàncies antioxidants que conté ajuden a prevenir malalties lligades a l’envelliment alhora que afavoreixen la salut cardiovascular.
  • Conté teobromina, una substància que és estimulant, però no tant com ho són la cafeïna o la teïna.
  • És una font directa de vitamines i minerals com el magnesi, el fòsfor, el ferro, el potassi o el calci.
  • Consumir-ho és una excel·lent manera d’alliberar endorfines.
  • Perfectes per a aquells que tenen al·lèrgies alimentàries.

Necessites més raons per tastar les nostres tòfones veganes?

Es pot personalitzar un Bunyol de Vent?

La resposta és sí. Durant la Quaresma és típic menjar bunyols de vent, ja siguin tal com són, que és com a mi m’agraden, o farcits de crema o nata. Però has sentit a parlar dels bunyols de Sweet Annie? … són un “bocato di cardinale”.

Des dels “convencionals” fins als especials com sense gluten, sense lactosa, sense sucre refinat o totalment apte per a diabètics, amb més o menys dolçor, etc. Sigui com sigui, sempre s’ajustaran als teus desitjos i preferències sense deixar-te indiferent.

Vols provar?

Fem un Smashcake?

Amb el sol tan agradable que fa i amb els centenars d’aniversari que tenim al nostre voltant, has pensat regalar un Smashcake?

És una moda que consisteix en una sessió de fotos mentre els nens i nenes mengen, destrossen i juguen amb un pastís i que se sol realitzar per al seu 1er aniversari. Com que els nens estan en fase de descobrir i experimentar, col·locar-los davant d’un pastís, és tot una temptació i una experiència per als pares.
Des de Sweet Annie trenquem una llança a favor de fer-ho en altres edats!
És que hi ha un límit per celebrar el teu aniversari de la manera més dolça?

Quines galetes prefereixes?

T’has parat a pensar quants tipus de galetes hi ha?

Per començar les poden ser dolces o salades.

Les dolces poden ser seques, farcides o hòsties. Amb mantega, llavors de xocolata o trossets de fruits secs.

Mentre que com a salades identifiquem les crackers, les galetes d’aigua i les crackers saboritzades.

A Sweetannie fem tantes galetes com tu pots imaginar; veganes, per a intoleràncies, creatives, divertides….

Vols tastar?

Melmelades d’estiu

L’estiu és sinònim d’una gran varietat de fruites dolces i molt apetitoses com albercocs, cireres, figues, prunes, maduixes i moltes més.

Totes serveixen per fer melmelades que, a banda d’estar delicioses, són una manera estupenda per conservar la fruita.

A Sweet Annie podem elaborar la melmelada que més us agradin. Tenim una gran varietat de sabors disponibles.

Us ve de gust provar?

Natilles d’orxata

Sorprenentment delicioses.

Des de Sweet Annie us convidem a tastar aquestes espectaculars postres amb les quals podreu sorprendre els vostres convidats.

Si voleu una opció més saludable, prescindiu del sucre, ja que l’orxata té una agradable dolçor per si sola. En cas que ho vulgueu endolcir una mica més, podeu optar per l’edulcorant que més us agradi (sucre, panella, sucre de coco, xilitol, eritritol, etc).

La textura final no serà tan cremosa com la d’unes crema convencionals, ja que l’orxata no té la part greixosa que conté la llet sencera, però segur que us agradarà.

Us compartim els ingredients per a 6 persones:

  • Orxata 1 l
  • Canyella en branca 1
  • Pell de llimona 1
  • Rovell d’ou 7
  • Maizena 30 g
  • Canyella mòlta al gust

Calentar horchata, canela y limón, llevar a ebullición y dejar reposar 5 a 10 minutos.

Mezclar yemas con maizena, blanquear y mezclar con la horchata infusionada. Mezclar bien y volver a llevar a ebullición sin dejar de remover. Cuando espese se vuelca la mezcla en los boles reservados para las natillas. Reservar en nevera. Antes de comer, espolvorear con canela molida al gusto y acabar de decorar con la galleta que más os guste.

¿Os apetece probar?

Sirenes

Des de Sweet Annie us volem recordar que cada dia treballem molt per fer realitat els somnis de molts clients en sol·licitar-nos els pastissos personalitzats.

La personalització no només se centra en la part decorativa, sinó que també permet personalitzar la composició de bescuits i farcits. Hi ha una àmplia carta de sabors, capaç de satisfer els paladars més exigents.

Evidentment, també es poden tenir en compte intoleràncies i adaptar les creacions segons les necessitats de cada client, permetent ajustar el pastís als seus desitjos.

Voleu provar-ho?

Coneixes la Crema Chantilly?

La crema Chantilly és sinònim de nata ensucrada i muntada, que de vegades es pot aromatitzar. S’utilitza generalment com a decoració o element en la preparació de postres i begudes.

Es creu que va ser creada per accident per François Vatel, que era el cuiner i responsable de banquets al servei del Gran Comte Lluís II al Castell de Chantilly de França del segle XVII.

Hi ha diferents versions sobre la creació de la crema Chantilly, sent la més comuna que el 1671, el Comte encarregés a Vatel un gran banquet per al rei Lluís XIV. Una celebració magnífica que va durar tres dies en què sembla que Vatel va batre la nata ensucrada en excés, aconseguint “per error” donar-li més volum i amb això poder decorar tots els plats necessaris.

Qui ja no l’ha tastat com a part d’un pastís o d’un batut o amb maduixes?

Visca Sant Fermí

Amb motiu d’aquesta festivitat us parlarem dels canotets de crema pastissera. Un dolç típic de Navarra que podem menjar per celebrar aquest Sant Fermí. Són tan comuns en aquestes dates que també trobem receptes semblants a Santander.

En essència es tracta d’una base que pot ser una simple hòstia o un tros de pasta de full farcit de crema pastissera. Ideals per amenitzar una sobretaula.

Un cop farcits els canonets amb crema pastissera, s’empolvoren amb sucre glass
i una mica de canyella.

Qui els ha provat?

Coneixes l’origen de la coca de Llavaneres?

La Coca de Llavaneres ha esdevingut un dels dolços més típics de Catalunya.

L’any 1955, el pastisser Gaspar Sala Ros (fundador de la Pastisseria Sala, amb més de 150 anys d’història), va rebre l’encàrrec d’una família acomodada de Barcelona per fer unes postres per a un casament. El resultat va ser aquesta deliciosa recepta que consisteix en pasta de full farcida amb crema i coberta amb pinyons i sucre i algun secretet més.

La Coca de Llavaneres està certificada amb una marca de garantia de qualitat i són les postres per excel·lència de la nostra gastronomia.

Des de Sweet Annie us convidem a provar la nostra versió que també està espectacular.

Vols tastar?

Què són les “Bento cakes”?

Les “Bento cakes”, també coneguts com “Lunch box cakes” o “Pastel coreano”.

Són mini pastissos de mida individual, que mesuren entre 10 i 12 cm de diàmetre. Es caracteritzen per la decoració i els colors tan vistosos.

La possibilitat de personalització les fa molt versàtils, ja que ens podem decantar per un disseny senzill o deixar volar la imaginació.

Des de Sweet Annie creiem que són ideals per fer un regal ja que en anar en una petita capseta individual resulten molt atractives.

Sabies que el pastís de formatge té més de 4.000 anys?

Si hi ha un pastís universal, aquest és el de formatge.

El seu origen se situa a l’Antiga Grècia, concretament a l’Illa de Samos, davant de la costa de Turquia.

Va ser als Estats Units on se li va afegir un ingredient fonamental a la recepta actual: el formatge crema. Des de llavors, la “cheesecake” novaiorquesa és una de les més conegudes a nivell internacional.

Avui dia pràcticament tots els països del món tenen la seva pròpia versió i està considerada unes postres d’èxit garantides en qualsevol celebració.

Des de Sweet Annie et convidem a provar la nostra pròpia versió… o versions, perquè la veritat és que en fem unes quantes:

  • Amb base de galeta i formatge crema, acabat amb una rica melmelada a triar entre gerds, maduixa o fruites del bosc (d’elaboració pròpia).
  • Amb base de galeta i formatge batut Quark (amb panses o sense).
  • Amb base de galeta i formatge batut Quark i un toc cítric (ideal per a l’estiu)
  • També hi ha les que no porten base de galeta, però no per això estan menys bones.

Us ve de gust provar?

Dolços per a la Primera Comunió

Ara que som al maig, estem en època de Comunions.

El pastís és sempre un element essencial al banquet de qualsevol celebració de Primera Comunió, i un moment molt especial per als nostres petits, quan el nostre fill/a es disposa a tallar la primera porció del pastís, del “pastís”, i el seu cara sil·lumina dil·lusió i felicitat.

Des de Sweet Annie t’oferim una àmplia gamma d’opcions, postres individuals i obsequis per sorprendre els teus convidats.

Alguna vegada us heu plantejat encarregar un pastís personalitzat?

Un pastís, on pots triar tant el pa de pessic, com el seu farcit i sobretot el seu acabat final.

A Sweet Annie ens dediquem a convertir el teu pastís somiat en realitat comestible; en crear una joia única exclusivament per a tu.

Quin millor regal que sorprendre aquesta persona especial amb un pastís fet en exclusiva per a ella/el.

Estarem encantats d’atendre’t i assessorar-te.

Sant Jordi

Com és tradició en aquestes dates, els carrers s’omplen de llibres i roses en memòria de la llegenda de Sant Jordi.

També les pastisseries, Sweet Annie inclosa, preparem diferents pastissos, galetes, etc., que commemoren aquest dia i permeten gaudir-ne dolçament.

Has pensat ja en el teu dolç de Sant Jordi?

La pastisseria vegana està de moda.

Les dietes a base de vegetals estan cada vegada més establertes; per tant, la pastisseria vegana és una innovació que té una gran demanda aquest 2023. I és una tendència que ha vingut per quedar-s’hi.

Utilitzant diferents farines com xufa, arròs, ametlla o blat de moro, etc., aquests dolços ens aporten una gran font de fibra, a més de ser baixos en greixos i en sucres.

A Sweet Annie creiem que aquests dolços són una excel·lent opció per a una

dieta més sana i equilibrada en ser productes 100% vegans, el greix és de

origen vegetal.

Us ve de gust provar?

Avui us parlarem de la “tonya alacantina”

La tonya alacantina és unes postres molt tradicionals a tot el litoral mediterrani, estil brioix suís, molt similar a les mones i al panquemat.

Sol prendre’s com a esmorzar o berenar al llarg de tot l’any, encara que adquireixen més protagonisme per Setmana Santa.

Hi ha versions amb patata a la massa, tonyes molt més grans i altres decorades amb ametlles; es pot aromatitzar amb taronja, llimona o tarongina, fins i tot hi ha qui les fa amb mantega en lloc d’oli. En teoria, si les decoréssim amb un ou ja no serien tones i passarien a convertir-se en mones de Pasqua, però en qualsevol cas són tota una delícia que conquereix grans i petits.

Heu provat ja la tonya alacantina?

Avui us parlarem de Los Rosquetes de Cadis

Los roscos son uno de los muchos dulces tradicionales de Semana Santa en Andalucía. Para los Rosquetes de Cádiz no se necesita más que unos ingredientes básicos como harina, huevo, anís, azúcar, limón, canela y buen aceite, y se cuecen en el horno. Algo de agradecer, pues son más ligeros que las rosquillas fritas cuya masa es muy similar a esta.

Su origen viene de la antigua Roma.

Actualmente existen variantes veganas o sin gluten, utilizando harina de maíz, chufa o garbanzo.


¿Habéis probado ya los Rosquetes de Cádiz?

Avui us parlarem de “Los Pestiños”

Els Pestiños pertanyen també al grup anomenat postres de paella i són dolços fregits fets de massa que es van originar a Andalusia i es troben comunament a tot el sud d’Espanya. En general, es condimenten amb llavors d’anís o llavors de sèsam i una vegada fregits, se submergeixen en un xarop a base de mel o s’empolvoren amb sucre.

La seva història és molt antiga. A la Roma clàssica es feia un dolç similar que es prenia a les Saturnàlies. Es deien “frictília”, i es cuinaven amb farina de blat, es fregien en mantega de porc i es banyaven en mel.

Actualment hi ha variants vegetarianes, sense lactosa o sense gluten amb farina de blat de moro, xufa o cigró per a diferents intoleràncies.

Heu provat ja els Pestiños?

Avui us parlarem de Las “Flores Manchegas”

Les Flors Manxegues són unes postres de paella dolça a base de farina cuita amb ou, poca sucre i depenent de la variant pot portar llet o no.

És un dolç tradicional de Castella-la Manxa i s’elaboren amarant el motlle de ferro, que els dóna la seva forma barroca característica, a la massa i aquest en ficar-se a l’oli la massa es fregeix. Quan està ben daurada i adherida al motlle es treuen, s’empolvoren i s’arrebossen de sucre, canyella
o mel.

El seu origen té un naixement àrab, on són anomenats “nan panjara”, i entrarien dins dels anomenats “postres de paella” (llet fregida, torrijas, bunyols, etc.) compten amb una manera de preparació bastant senzill i se solien prendre calents o tebis a les festivitats de Quaresma, Carnaval i Setmana Santa.

Actualment hi ha variants vegetarianes, sense lactosa o sense gluten amb farina de blat de moro, xufa o cigró per a diferents intoleràncies.

Heu provat ja les Flors Manxegues?

Avui us parlarem de La llet fregida

La leche frita es un postre de sartén dulce a base de harina cocida con leche y azúcar que se espesa, se corta la masa resultante en porciones y se fríen. Suele servirse de forma habitual como un postre, espolvoreado con azúcar y canela en polvo.

Su origen tiene un nacimiento árabe. Los postres conocidos como “postres de sartén” (leche frita, torrijas, buñuelos, etc.) cuentan con un modo de preparación bastante sencillo y se solían tomar calientes o tibios en las festividades de Cuaresma.

Actualmente existen variantes vegetarianas, sin lactosa o sin gluten con harina de maíz, chufa o garbanzo para diferentes intolerancias.


¿Habéis probado ya la leche frita?

Som a Quaresma, avui us parlarem de les Torrijas!

Las torrijas en nuestro país son típicas en Cuaresma y Semana Santa. ¿Pero sabías que son de origen europeo?

Es una rebanada de pan (habitualmente no del día) que se empapa en leche o vino y, tras ser rebozada en huevo, se fríe en una sartén con aceite. Se endulza con miel, melaza o azúcar y es aromatizada con canela.

La torrija era a comienzos del siglo XVI muy habitual en las tabernas de Madrid y se servía con vasos de vino.

La especia imprescindible es la canela,​ aunque a veces se le añade también clavo. Aunque es menos habitual, también se les puede añadir al final nata o crema pastelera.

Actualmente se elaboran variedades vegetarianas y veganas que sustituyen la leche de vaca por leche de soja y los huevos por harinas de garbanzo, soja u otras leguminosas.


¿Os apetece probar?

Som a Quaresma

Sabies que la Quaresma és el període de quaranta dies que van des del Dimecres de
Cendre al Diumenge de Rams?

Segles enrere era de compliment obligat realitzar durant la Quaresma els actes de sacrifici i penitència coneguts com a dejuni i abstinència. Durant aquells dies sí que es permetia ingerir algunes petites porcions d’aliments que estiguessin elaborats amb ous, llet (que solia ser d’ametlles, per així no tenir origen animal), farina o mel, i es feia com a aportació energètica, sobretot per a aquells treballadors que havien de suportar unes llargues jornades laborals, amb un sol menjar principal al cos.

Durant els dies de Setmana Santa és molt típic el consum de diferents dolços de la nostra variadíssima gastronomia, tots d’una gran aportació calòrica.

Des de Sweet Annie recorrerem la península d’un extrem a l’altre, per comprovar com a cada província ens trobem amb diferents dolços que es realitzen durant aquestes dates com Torrijas, Bunyols de Quaresma, Arròs amb llet…
Us ve de gust provar?

Alternatives per no prendre un excés de sucre

Sabies que consumir una quantitat limitada de sucre és vital perquè reposa els dipòsits glucogen? La carència porta a un estat d’ansietat, tal com es comprova amb les dietes més estrictes.

No obstant això, no cal abusar del sucre refinat, ja que hi ha moltes alternatives més saludables com ara el sucre de coco. Aquest tipus d’alternatives més saludables, cada dia gaudeixen de més presència al món de la pastisseria. I com que a ningú no li amarga un dolç, us recomanem des de Sweet Annie prendre’l amb moderació ja que la principal funció del sucre és proporcionar l’energia que el nostre organisme necessita per al funcionament dels diferents òrgans, com el cervell i els músculs.

Si us resulta interessant, pregunteu pels nostres pastissos més saludables.

Us ve de gust provar?”

Si tinc intoleràncies, puc encarregar a Sweet Annie?

En primer lloc, hem de saber diferenciar entre al·lèrgies i intoleràncies.

L’al·lèrgia alimentària és una forma específica d’intolerància a un aliment o un dels components que activa el sistema immunològic. Un al·lergen (proteïna de l’aliment causant, que a la majoria de la gent no produeix reaccions adverses) provoca una sèrie de reaccions en cadena al sistema immunològic, entre elles la producció d’anticossos.

La intolerància alimentària afecta el metabolisme, però no el sistema immunològic del cos. Un bon exemple és la intolerància a la lactosa, que es dóna en certes persones per la manca d’un enzim digestiu anomenat lactasa, que descompon el sucre de la llet.

Des de Sweet Annie intentem aconsellar i oferir als nostres clients múltiples opcions perquè puguin gaudir dels nostres productes, realitzats amb la màxima precaució possible. Això sí, sempre per encàrrec!

Us ve de gust provar?

Streusel…però que cosa més rica?

Streusel (Migas crujientes) són una especialitat típica de la pastisseria alemanya, que es poden trobar a molts tipus d’elaboracions dolces i que a mi personalment em perden. És que estan tan bons, que què us explicaré. Els qui em coneixeu sabeu que per un bon Streuselkuchen amb fruita mato. ?

Una mica de culturilla sobre aquestes petites molles que tant m’agraden:

Se solen elaborar amb una part de sucre, dues parts de mantega, i tres parts de farina, barrejant tots els ingredients fins aconseguir uns grumolls que s’escampen per sobre d’aquests rics bescuits amb o sense fruites o masses fermentades… per després enfornar-les. El resultat és una superfície cruixent, dolça i simplement riquíssima. A Sweet Annie, un dels nostres pastissos estrella entre els amants de la pastisseria alemanya és el pastís de poma amb Streusel, que un cop enfornada, acabem amb un glacejat de llimona. Aquest pastís de poma té el nom “Tarta Salvador” en honor al meu pare, ja que era el seu pastís favorit.

Tornant amb els Streusel, aquests es poden enriquir amb espècies com la canyella, vainilla, gingebre, cacau o fins i tot amb fruits secs picats o mòlts, aconseguint un sabor més característic segons l’elaboració que acompanyin alhora que potenciant la textura cruixent.

Des de Sweet Annie us convidem a tastar la nostra “Tarta Salvador” o una variant amb massa fermentada la “Coca amb prunes i Streusel”

Qui ha dit, “Jo vull”?

Propietats del formatge crema

Sabíeu que el formatge crema ens aporta un elevat contingut en fòsfor?

Aquest mineral ens ajuda a facilitar la digestió, netejar els ronyons i enfortir ossos i dents. Així mateix, el formatge crema conté àcid fòlic amb què es pot prevenir certes malalties a la medul·la espinal i al cervell.

Actualment és molt utilitzat en pastisseria, tant amb els seus ingredients tradicionals com adaptat a certes intoleràncies, com per exemple a la lactosa.

Des de Sweet Annie us convidem a tastar la nostra rica crema de formatge, que utilitzem per als nostres pastissos Red Velvet, Guiness o Carrot Cake. És un plaer per a les vostres papil·les gustatives. Això sí, pres sempre de manera moderada. Tot i que conté molts ingredients sans, també conté sodi i greix.

Coneixes el graciós origen del tiramisú?

Avui volem explicar-vos el divertit origen d’aquestes delicioses postres.

A més del formatge crema, el seu element principal és el pa de pessic de soletilla o com són més conegudes a Itàlia, “Galetes Savoiardi” humitejades en cafè.

La resta dels ingredients el completen els ous, el sucre, el cacau pur en pols, el cafè, i algun licor tipus Amaretto per reforçar-ne el sabor.

Es diu que en els anys 50 es va començar a oferir als prostíbuls de la zona de Treviso un plat amb efectes afrodisíacs i reconstituents sota el lema «et tira la seva», que significa una cosa així com «et portarà a dalt». A partir d’aquí, i en popularitzar-se, el nom va derivar com el coneixem avui: tiramisú.

Des de Sweet Annie us animem a tastar la nostra deliciosa versió. No sabem si us vindrà a dalt o no, però segur que us deixa amb la boca oberta.

Voleu provar-ho?

Has provat el nostre espectacular pastís Red Velvet?

Actualment hi ha centenars de variacions d’aquesta cridanera recepta, en bescuits, gelats i donuts. Fins i tot per a aquells que pateixen alguna intolerància.

El seu origen sembla que durant la Gran Depressió l’hotel a Nova York Waldorf-Astoria va crear el pastís “red Velvet” utilitzant suc de remolatxa per mantenir la humitat dels seus bescuits. També es dóna crèdit a una botigueta a Toronto amb el nom d’Eaton´s.

El sabor del pa de pessic és de cacau amb aquest toc especial que li donen la resta d’ingredients i d’un color vermell intens que combinat amb les capes de crema de formatge són una experiència inoblidable.

Des de Sweet Annie us convidem a tastar el nostre espectacular pastís.

Us ve de gust provar?

Origen del Roscó de Reis

Sabíeu que el Roscón de Reyes ja el menjaven els romans a la Península Ibèrica per celebrar el solstici d’hivern?

Eren unes coques rodones amb higos, dátiles i miel, que es repartien per igual entre els plebeus i esclaus. L’afortunat a qui li tocava la fava seca era nomenat rei de reis durant un curt període de temps establert per endavant.

Actualment, la carta de sabors i varietats dels tortells de reis van molt més enllà del tradicional adornat amb rodanxes de fruita confitada.

Que tal un tortell Red Velvet amb crema de formatge o un tortell de xocolata intensa, tortell “Lebkuchen” o moltes més opcions que també estan disponibles sense lactosa o vegans.

Des de Sweet Annie us convidem a encarregar els vostres.

Origen del torró

Sabríeu dir-me d’on ve el costum de menjar menjar per Nadal?

Doncs bé, a Sweet News per fer el conte curt us direm que els orígens del torró a Espanya van arribar de mà dels àrabs.

Alacant (especialment a les muntanyes) estava fortament lligada al cultiu d’Ametllers i hi havia ruscs de mel de romaní crua i farigola, amb la qual cosa disposaven de tots ingredients principals per a la seva elaboració. Amb els anys ha anat evolucionant.

Una de les primeres mencions oficials a l’origen del torró apareix el 1582, en un document del municipi d’Alacant que assenyalava que utilitzaven aquest dolç per a festes de Nadal, com a part del pagament del salari.

A principis del segle XVI els torrons eren exportats per tot el món com un article de luxe. Es va començar a fer servir la clara d’ou al costat de la mel que feia que adquirís una tonalitat blanca, més apetitosa i que millorava la barreja, naixent així el Torró d’Alacant que coneixem avui dia.

Actualment el torró és un dolç elaborat de mil maneres diferents, fins i tot amb adaptacions per a aquelles persones amb algun tup d’al·lèrgia o intolerància.

Des de Sweet Annie us convidem a continuar gaudint d’aquest menjar.

Beneficis d’un casal de rebosteria

A ningú no li amarga un dolç. I quina millor manera de gaudir, que aprenent a fer-ho per tu mateix. Si no que ho preguntin als petits xefs, que solen participar als casals “Petit Pastisser” by Sweet Annie”.

Ja portem 8 anys (amb un d’interrupció per la Pandèmia) endolcint el Nadal i fent l’espera més entretinguda i creativa. Pels que encara no coneixeu aquest super casal nadalenc, us explicaré uns quants motius per apuntar als vostres fills:

1.- S’entretenen moltíssim als tallers de rebosteria.

2.- Desenvolupen la seua creativitat al màxim.

3.- Aprenen a treballar en equip alhora que fan nous amics.

4.- Es potencia la seva autoconfiança. Veure els seus ullets brillar i els seus ànims al 120% no tenen preu. Quan els nens ensenyen orgullosos les seves obres d’art als seus papes o avis que els recullen, explicant-los amb tot detall el procés d’elaboració, és per a mi el més gratificant dels casals.

Nen feliç, família feliç.

Si no us ho havíeu plantejat i us animeu, queden molt poques places en els següents dies; Desembre: 27, 28 i 30

Gener: 2, 3 i 5

COMPLETS:  22, 23 i 29 de desembre. 4 de gener

Mantecat o Polvoró?

“El mantegat i el polvoró no és el mateix?”

Encara que es poden assemblar a simple vista, realment no ho són.

El polvoró és un dolç que només es consumeix per Nadal, mentre que el mantegat es menja tot l’any en algunes regions d’Espanya.

Les dues diferències més importants entre tots dos són el percentatge de mantega que porten i el temps de fornejat.

El polvoró porta menys llard i més farina de blat i ametlla torrada que la mantegada, per la qual cosa necessita menys enfornat, això fa que el sabor i la textura siguin diferents, és menys compacte i per això es desfà en “pols”.

El mantegat és més compacte, melós i mantegós, i de vegades s’adorna amb llavors de sèsam.

Cal dir que actualment hi ha varietats de mantecats i polvorons fets amb oli d’oliva en lloc de mantega (coneguts com a “oliats”).

Quin preferiu vosaltres?

“Petit Pastisser de Nadal”

Se acerca la navidad, la época más dulce del año. Y una vez más, tendrá lugar el casal navideño “Petit Pastisser”.
Como siempre son plazas limitadas. No os quedéis sin la vuestra.

Fechas: del 22 al 31/12 y del 2 al 5 de enero 2023

Horario: 09:00 a 13:00 h
Precio por niño y día: 23€
Semana entera o equivalente 5 días: 100€

Agenda:

22&23/12: casa de gengibre del Sr y la Sra Klaus

27/12: Cakepops navideños

28/12: Drip Cake de oreo muy de navidad

29/12: Cupcakes del polo norte

30/12: Postres en vasitos

02/01/23: Turrón de chocolate

03/01/23: Pizza dulce de año nuevo

04/01/23: Galletas de los Reyes Magos

05/01/23: Roscón de Reyes

El divertit origen de la Crema Catalana

Des de Sweet Annie us explicarem una dada molt divertida:

S’explica que l’origen de la crema catalana tradicional, elaborat amb llet, rovells d’ou, sucre, maicena, la pell d’una taronja o una llimona, vainilla i una branca de canyella, va tenir lloc en un convent a Cataluña, al segle XVIII . Aquell convent rebria la visita d’un bisbe, per la qual cosa les monges van voler preparar un menú una mica més especial que de costum, i van pensar a preparar un flam de postres.

Però potser per les presses, o perquè no tenien bé la recepta, aquell flam va quedar molt líquid i no va arribar a quallar. Així que, amb els nervis del moment, van intentar arreglar les postres posant-li sucre cremada per sobre.

La llegenda explica també que quan aquell bisbe es va emportar una cullerada de crema catalana a la boca es va cremar amb el sucre, i va exclamar en català ‘crema’, que en espanyol significa ‘crema’, atorgant-li ja per sempre el nom a aquesta nova creació .

Tradicionalment la crema catalana es preparava per gaudir-la el dia de Sant Josep, el 19 de març, però avui dia són unes postres que es prenen en qualsevol època de l’any.

Us ve de gust provar?

Edulcorants naturals per dir-li adéu al sucre

Desde Sweet Annie os contamos que existen varias alternativas para sustituir el azúcar blanco y endulzar vuestras vidas (con moderación), ya que los edulcorantes saludables tienen mayor valor nutricional y no solo calorías vacías como aportan los azúcares refinados.

Pero… ¿qué tipos de edulcorantes naturales existen para conseguir una dieta más saludable?

Empecemos por una de las más conocidas: la miel. Al ser tan dulce por su alto contenido en fructuosa y glucosa se convierte en no apta para diabéticos, pero basta con poca cantidad para endulzar. ¿Sabías que es un potente antioxidante y que sus principios activos estimulan la memoria?

La estevia natural es uno de los tipos de edulcorante más de moda ya que no influye negativamente en los niveles de azúcar en sangre y, por ello, es una buena opción para las personas diabéticas.

El sirope de arce es un zumo que procede del arce canadiense. Podemos utilizarlo para darle un toque dulzón a los yogures, infusiones o cafés o incluso para aliñar ensaladas.

En Sweet Annie nos gusta endulzar nuestros pasteles para los más peques con dátiles. Aunque tienen un gran aporte calórico, son una muy buena opción. Son ricos en vitaminas y minerales como el calcio, el magnesio o el hierro y tienen un alto contenido en fibra y un bajo índice glucémico.

El  azúcar de coco es otro buen candidato, que por su bajo contenido en fructosa y alto aporte de minerales, lo convierten en uno de los edulcorantes naturales más saludables. 

¿Os apetece probar?

Les propietats del moniato

Avui us parlarem d’un altre aliment de temporada, el moniato, que té amants i haters. Jo sóc dels que estimem el moniato en totes les seves versions i sobretot perquè és versàtil en pastisseria i els múltiples beneficis que té per a la salut.

Ajuda a mantenir i potenciar el nostre bronzejat i ens aporta magnesi, potassi i ferro alhora que té cura de la nostra “panxulina” ja que té un alt contingut en fibra i una baixa càrrega glucèmica. Pel seu alt contingut en Vitamina A, C (d’aquí el color ataronjat) i B9, és el candidat perfecte per protegir el nostre sistema immunològic.

Així que des de Sweet Annie us animem a cuinar-ho o….

… a tastar les elaboracions de temporada, que contenen aquest aliment. Coneixeu els panellets de xufa amb moniato? Ideal per a aquelles persones que no poden menjar fruita seca, però no volen quedar-se sense els seus panellets a la Castanyada.

Informeu-vos, encara sou a temps!

Farina de castanya

A Sweet Annie en una altra ocasió ja us parlem dels “súper aliments” com la farina de xufa. Doncs bé, avui presentem la farina de castanya.

La farina de castanya és potser una de les versions més utilitzades d’aquest fruit, gràcies a les seves múltiples aplicacions a la cuina, especialment a la rebosteria.

Podem preparar bescuits o magdalenes, flams o pa, tenen un resultat increïble i un sabor espectacular. Sense necessitat d’additius.

A banda del seu bon sabor, és bona per al control de la hipertensió, prevé l’anèmia, disminueix l’ansietat, regula la retenció de líquids i evita el restrenyiment, a més de ser apte per a celíacs. I el millor de tot, que les castanyes estan boníssimes de qualsevol manera. A mi m’encanten.

I vosaltres???

Dolç de codony

Us presentem un dolç típic per a la benvinguda a la tardor, el dolç també conegut com a carn de codony.

És unes postres preparades a partir de la fruita del codony, típica a Espanya i Portugal, que ha aconseguit traspassar les nostres fronteres.

Sabies que l’arbre del codony és originari de l’Àsia Menor i el Caucas?

Els grecs i els romans el van traslladar a Espanya, on al principi es consumia cuit i endolcit amb mel.

Aquesta fruita és rica en pectina i serveix per disminuir nivells elevats de colesterol a la sang. En aquest sentit la fruita del codony és beneficiosa per a les persones amb hipercolesterolèmia i pot ajudar a regular-la en reduir l’absorció dels greixos.

Quant a l’elaboració del dolç, només cal coure al vapor el codony fins que estigui tendre, trossejar-lo per aconseguir una massa suau, afegir-hi la mateixa quantitat de sucre amb una mica de canyella i coure’l de nou 40 o 50 minuts més. Després, la massa es bolca en un motlle i es refreda. Segons van passant els dies, va adquirint aquesta consistència semisòlida tan característica.

Us ve de gust provar?

La importància d’una bona matèria primera

Avui no us parlaré com a Xef pastissera, sinó com a consumidora de productes de bona qualitat.

Per aconseguir un alt nivell de qualitat en qualsevol producte hem de cuidar lelecció de les matèries primeres. Al meu sector alimentari és molt important que sigui bona, perquè serà la nostra carta de presentació.

A l’hora de comprar sempre hem de triar els productes de més qualitat per aconseguir que els aliments elaborats ofereixin la millor qualitat possible.

Des de Sweet Annie us aconsellem adquirir bones matèries primeres per aconseguir un producte final de qualitat.

El que no sabies de la pasta de full

La pasta de full també coneguda com a milfulles és una massa molt versàtil elaborada amb farina, greix (a Sweet Annie amb mantega exclusivament, tret que s’adapti a al·lèrgies), aigua i sal. Acompanyada de dolç o salat, ofereix un toc suau, lleuger i, sobretot, molt cruixent.

La pasta de full no només amaga una agradable textura cruixent, sinó que sol portar una grata sorpresa que es tradueix en Vitamina K, Vitamina B3 i Vitamina B9.

A Sweet Annie elaborem uns rics dolços i saladets amb aquesta massa cruixent tan versàtil.

Dolç o salat, sigui quin sigui el vostre favorit, us convido que experimenteu amb aquest genial producte.

Us ve de gust provar?

Galetes amb “buen royo”

Sabies que menjar galetes t’aporta grans beneficis?

Segons L’Institut de la Galeta, Nutrició i Salut d’Espanya, que és una entitat que s’encarrega de realitzar estudis sobre les galetes i informar sobre els beneficis i el consum adequat, confirmen que les galetes tenen beneficis nutricionals, ja que els seus components principals són vitamines, minerals i micronutrients. Això SÍ, estem parlant de galetes artesanes, la base de les quals són unes bones matèries primeres!

Menjar galetes artesanes ens ajuda a ingerir els nutrients essencials segons l’etapa evolutiva en què ens trobem.

El consum moderat de galetes ens ajuda:

– Creixement corporal.

– Rendiment acadèmic.

– Aportació energètica.

– Vitalitat.

– Capacitat de concentració.

– Sensació de sacietat.

– Enforteixen els ossos.

– Aliment cardiosaludable.

– Àcid fòlic, que ajuda a prevenir defectes del fetus al cervell ia la medul·la espinal.

Des de SweetAnnie us convidem a menjar aquest meravellós dolç i/o elaborar-lo des de casa de manera artesanal i senzilla.

Un altre dia us compartirem fàcils receptes per fer a casa.

Els beneficis del pa de pessic iogurt

Ara que les vacances arriben ja a la recta final i estem ja a punt de reiniciar la rutina escolar amb esmorzars i berenars us recomanem el pa de pessic de iogurt com una bona alternativa si volem preparar rebosteria casolana amb poc greix i amb un valor nutricional interessant. A més, la seva textura és més suau que en altres bescuits i el seu sabor també és més lleuger. Encara que no n’hem d’abusar, pel seu alt contingut en farina i sucre, pot ser una bona opció. Preparar un pa de pessic de iogurt casolà ens aporta calci.

Sense descuidar el valor nutricional del pa de pessic de iogurt i precisament per aquest ingredient afegit, el nutrient més destacat és el calci. El iogurt és un lacti que afegeix al nostre plat proteïnes d’origen animal, a més de l’esmentat mineral. Ens pot ajudar amb el creixement dels ossos, a més del manteniment, per la qual cosa pot ser bo per a grans i petits esportistes.

També compta amb vitamina B2, que interactua amb les proteïnes per a l’obtenció d’energia. D’altra banda, també ens aportarà altres beneficis com la millora del trànsit intestinal, una de les propietats més conegudes del iogurt.

A Sweetannie a més us recomanem les innombrables combinacions possibles; li podem afegir un iogurt vegetal si ets vegetarià, sense lactosa
o farines sense gluten si tens intoleràncies.

Sigui com sigui us animem a tastar i gaudir de la rebosteria amb moderació.

Us ve de gust provar?

Nata, vegetal o d’origen animal?

A Sweetannie alguna vegada ens hem trobat amb aquest dilema, ja que la nata en rebosteria és un dels principals protagonistes. Tot i això, per als intolerants a la lactosa o vegetarians, per més deliciosa que sigui, menjar-la no és una opció. Pensant en aquest gran percentatge de persones que no poden menjar aquesta delícia, es va crear la nata vegetal, també coneguda com a mix vegetal. Una alternativa a la nata tradicional que prové 100% de greixos vegetals.

Una altra diferència és que la vegetal es conserva força bé a temperatura ambient, cosa que no passa amb la nata d’origen animal i per això només es pot mantenir refrigerada.

La nata vegetal és molt fàcil de muntar o conservar, a causa de la consistència més dura i sense necessitat d’estar pendent que no baixi. Tot i això, la nata d’origen animal requereix moltíssima més cura i dedicació per trobar el punt exacte de muntat.

Una altra cosa bona és que la barreja es pot congelar per fer servir en una altra ocasió amb tota la comoditat i facilitat. I aguanta en refrigeració fins a 12 dies, si es vol congelar es pot fer sense cap risc.

Has tastat alguna vegada un pastís vegà, endolcit amb dàtils i decorat amb nata vegetal i fruita fresca?

El gelat no és només per a l’estiu

Avui sabem que ni les bicicletes només són per a l’estiu, ni el gelat tampoc.

Sabem que és un gran aliment. Però en general ho associem amb una ingesta massiva de calories, quan la veritat és que, si ho prenem amb moderació és un bon aliat per cuidar la salut i el nostre organisme.

Des de Sweet Annie en aquest calorós estiu us expliquem quins són aquests beneficis i desmuntem falsos prejudicis que hi ha sobre el gelat recomanant-vos un pastís de gelat. Una combinació exitosa.

El gelat contribueix a la hidratació.

Redueix molèsties de malalties com l’amigdalitis.

Hi ha una versió “light” per a les persones amb diabetis, i fins i tot sense gluten o sense lactosa per a persones amb diferents intoleràncies i poden ser consumits sense problema.

Aporten una gran quantitat de calci (fins a un 15% del calci diari que el cos necessita).

Una font de proteïna. També les proteïnes fan tasques de defensa i de regulació de les funcions metabòliques.

Els gelats elaborats de forma artesanal contenen només un 6% de greix en la composició.

Així que si us ve de gust una bona forma de refrescar-vos no dubteu a encarregar el vostre pastís gelat.

Us ve de gust provar?

El pastís Sara

A què no sabíeu això?

La Tarta Sara és unes postres d’origen francès el nom de les quals li va ser atorgat en record a Sara Bernhardt (considerada l’actriu francesa de teatre i cinema més important del segle XIX). Es tracta d’un esponjós pa de pessic farcit i cobert amb crema de mantega i decorat amb ametlles laminades torrades.

A Sweet Annie ho hem provat amb totes les seves variants i continua estant deliciós! Vegà, sense gluten, sense lactosa, de xufa, etc… Si us ve de gust, un altre dia us compartiré la recepta, ja que és molt fàcil de fer a casa i si no, a Sweetannie, estarem encantats de servir-vos aquest senzill i alhora deliciós postres.

Cake Pops, un entrepà divertit

Segur que ja els coneixeu i segurament haureu provat aquestes senzilles però boníssimes postres.

Són unes boletes de pa de pessic esmicolat i barrejat amb una part cremosa que faci lligue la barreja. Aquesta es volea, se li insereix un palet i porta a refredar perquè agafi cos i faciliti el posterior bany de xocolata. El que és divertit ve és aquest moment, que és quan es poden decorar amb encenalls o perletes de sucre abans que la xocolata cristal·litzi per complet.

A Sweet Annie, intentem fer que els nostres Cake pops siguin una experiència agradable, intentant no afegir cremes ensucrades per evitar endolcir els nostres Cake pops en excés. Si algun dia sobressin Cake pops (cosa que dubtem), aquests es poden congelar per ser degustats en una altra ocasió.

Coneixes les propietats de la cassoleta amb crema d’ametlles i fruitetes variades?

Com a pastissera de Sweet Annie podria enumerar centenars de motius pels quals la nostra deliciosa cassoleta amb crema d’ametlla i fruitetes variades és un “bocatto di cardinale”.

Però ens centrarem en la part saludable. Les ametlles tenen propietats beneficioses i són riques en greixos saludables que promouen la salut del cor. Contenen fibra, cosa que contribueix a la salut digestiva ia mantenir la sensació de sacietat. Proporcionen una bona dosi de proteïna vegetal per al desenvolupament muscular i la reparació cel·lular.

Però no us espanteu per la resta d’ingredients, ja que la formulació d’aquesta rica cassoleta pot ser també en la seva versió més saludable, rebaixada en sucre o directament substituint el sucre refinat per altres alternatives.

Vols tastar?

¿Has probado nuestro Karottenkuchen / Carrot Cake – Pastel de Zanahoria?

Seguimos en la línea de los dulces propósitos para este 2024 y desde Sweet Annie estamos convencidísimos que nuestro pastel de zanahoria, tanto su versión tradicional como sus variaciones más saludables, no os dejarán indiferentes.

Aparte ¿sabíais que la zanahoria es rica en fósforo y vigoriza las mentes y cuerpos cansados? Es muy útil para eliminar los cólicos favoreciendo la digestión. Es un vegetal diurético que evita la retención de líquidos.

Como veis es un alimento muy completo que aparte de cuidaros es una auténtica delicia.

¿Queréis probar?

Los beneficios del bizcocho yogur

Ahora que las vacaciones llegan ya a la recta final y estamos ya a punto de reiniciar la rutina escolar con desayunos y meriendas os recomendamos el bizcocho de yogur como una buena alternativa si queremos preparar repostería casera con poca grasa y con un valor nutricional interesante. Además, su textura es más suave que en otros bizcochos y su sabor también es más ligero. Aunque no debemos abusar de él, por su alto contenido en harina y azúcar, puede ser una buena opción. Preparar un bizcocho de yogur casero nos aporta calcio.

Sin descuidar al valor nutricional del bizcocho de yogur y precisamente por este ingrediente añadido, el nutriente más destacado es el calcio. El yogur es un lácteo que añade a nuestro plato proteínas de origen animal, además del citado mineral. Nos puede ayudar con el crecimiento de los huesos, además de su mantenimiento, por lo que puede ser bueno para grandes y pequeños deportistas.

También cuenta con vitamina B2, que interactúa con las proteínas para la obtención de energía. Por otro lado, también nos aportará otros beneficios como la mejora del tránsito intestinal, una de las propiedades más conocidas del yogur.

En Sweetannie además os recomendamos las innumerables combinaciones posibles; le podemos añadir un yogur vegetal si eres vegetariano, sin lactosa
o harinas sin gluten si tienes intolerancias.

Sea como fuere os animamos a probar y disfrutar de la repostería con moderación.

¿Os apetece probar?

Propietats de la xocolata

Tens calor?

A Sweet Annie, ho sabem per això t’aconsellarem un dolç que no s’ha d’evitar a l’estiu. És més, et farem una pregunta molt boja:

Per què és bona la xocolata a l’estiu?

La xocolata aporta moltíssims beneficis per a lorganisme. Consumir-lo a l’estiu té, a més, molts avantatges interessants per no renunciar-hi.

És beneficiós per a la salut.

La xocolata (negra i el més pura possible) conté antioxidants i minerals, i nombrosos components que ens ajuden a mantenir-nos sans i actius, com els flavonoides, els prolifenols o les catequises. Es diu que un consum moderat de xocolata aporta els beneficis següents:

• Retard de l’envelliment cel·lular.

• Disminució de malalties cardiovasculars.

• Reducció dels nivells de colesterol.

• Baixada de la pressió sanguínia alta.

• Control dels nivells d’insulina a la sang.

• Protecció davant de vessaments o apoplexies.

Et fà més feliç

La xocolata conté compostos que estimulen la segregació de serotonina, un neurotransmissor que ens fa sentir més feliços i optimistes. Res millor que estar de bon humor a l’estiu! A més, conté feniletilamina, que activa els receptors cerebrals que generen plaer.

Lluiràs una pell més suau

El cacau present a la xocolata, en ser ric en antioxidants, et permetrà lluir una pell més suau i llustrosa. La sentiràs menys seca i estarà més ben preparada per rebre els raigs de sol.

La memòria i els nivells d’energia a punt

A l’estiu no només relaxem el nostre cos, sinó també la nostra ment. Si vols protegir la teva memòria o mantenir el sistema nerviós central a to, res millor que prendre una mica de xocolata. La teobromina que conté és un alcaloide que té els mateixos efectes que la cafeïna, sense ésser perjudicial per a l’organisme.

Et permetrà fer esport

Moltes persones aprofiten l´estiu per fer esport al´aire lliure. Consumir xocolata pot ser beneficiós per a totes, ja que contribueix a enfortir la musculatura en ser un producte ric en magnesi. Com que, a més, és un aliment energètic, tindreu l’aportació ideal per fer front a qualsevol activitat física que requereixi un extra d’esforç.

És clar que es tracta de consumir poca quantitat diària de xocolata (negre amb alt contingut en cacau). No us aneu a venir a dalt i menjar mitja tauleta…

Ja tens Coca de Sant Joan?

Tic-tac, tic-tac. Comença el compte enrere per celebrar la nit més curta el solstici d’estiu. Per a la seva celebració, plena d’aigua, foc, música i alegria, no hi pot faltar la nostra tradicional i famosa Coca de Sant Joan.

Tots els aparadors de les pastisseries se n’omplen amb infinitat de gustos i variacions amb fruites confitades, crema, pinyons. Farcides de nata, xocolata, massapà, cabell d’àngel o de llardons, etc. Delicioses!

A Sweet Annie portem anys adaptant les nostres coques de Sant Joan al gust dels nostres clients. Sense ou, sense lactosa, sense gluten (pasta de full), amb diversos farcits o sense, etc. També enfornem coques mixtes en una sola peça o la nostra coca especial de la casa, la nostra “Cherry Tree”, és una coca en forma d’arbre, farcida de cremós d’ametlla i cireres, les fulles de la qual són de meló confitat i Streusel (migues cruixents), i la cirereta del pastís unes cireres i un subtil glacejat de llimona.

A Sweet Annie, posem tot el nostre obrador a servei dels nostres clients perquè gaudeixin d’aquella nit amb tot el sabor.

Ja podeu fer els vostres encàrrecs!

Amb Fondant o sense?

Cada dia a Sweetannie és una pregunta constant abans de l’elaboració dels nostres pastissos personalitzats, adaptant-los als gustos dels nostres clients.

També aquesta pregunta és necessària per veure de quina manera es pot sorprendre l’homenatjat.

El fondant és el producte la base del qual és el sucre polvoritzada que barrejada amb altres ingredients (com aigua, glucosa, glicerina, etc.) dóna com a resultat aquesta pasta emmotllable amb textura similar a la plastilina. El fondant es manté molt suau mentre estigui cobert amb plàstic i no tingui contacte amb l’aire i s’utilitza bàsicament per cobrir pastissos i fer decoracions de tota mena, des de figuretes senzilles fins a bouquets de flors de gran complexitat.

A Sweet Annie sempre diem que per als amants de l’aspecte que tenen els pastissos decorats amb fondant, però que ho descarten perquè no els agrada el seu sabor/dolçor, hi ha una solució molt fàcil. Fas el teu pastís dels teus somnis i li treus la capa de fondant a l’hora de menjar-lo. I voilà, tots contents.

El fondant té dos grandíssims avantatges: Permet que els pastissos, a banda de lluir espectaculars, quedin protegits i sucosos per més temps, ja que actua de capa “aïllant”. Per a totes les persones que actualment encara creuen que els pastissos de fondant estan secs per dins i no tenen un sabor agradable, els diem que passeu per Sweet Annie, aquí us demostrarem el contrari.

A Sweetannie sempre treballarem per preparar-vos i sorprendreu-vos de la manera més “Rico Rico”.

Us ve de gust provar?

Curiositats que hauries de sapiguer de la Coca de Sant Joan

Cada any commemorem el solstici d’estiu, el dia més llarg de l’any, i que s’assimilà a la festivitat amb l’arribada de la cristiandat. Però Sant Joan és potser la més pagana de les festes cristianes, i la seva celebració, plena d’aigua, foc, música i alegria, l’acosta més a un divertit aquelarre que a una festivitat religiosa.

La coca de Sant Joan és una de les coques més populars de Catalunya que es menja per celebrar la Nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny (revetlla de Sant Joan), unes postres tradicionals i imprescindibles d’aquella nit.

Hi ha infinitat de gustos i variacions amb fruites confitades com les cireres, rodanxes de taronja i meló, de pinyons, farcides amb nata o crema, massapà o de llardons, etc. Abans s’acompanyava de vi dolç o ranci, però actualment aquestes begudes han deixat pas al cava.

Però a que no sabies:

  • Que en Sweet Annie se puede adaptar la coca de San Juan totalmente al gusto del consumidor? Sense ou, sense lactosa, amb diversos farcits o sense, coques mixtes en una sola peça i la coca especial de la casa: “Cherry Tree”. Una coca farcida de cremós d’ametlla i cireres, i decorada amb Streusel (migues cruixents), cireres i un lleu toc de glacejat de llimona com a “guinda del pastís”. Tota ella en forma d´arbre i les úniques fruites confitades són meló en forma de fulles de l´arbre.

Ja podeu fer els vostres encàrrecs!

Tanta de poma, una aliada per a l’operació bikini

Sorpresa, sorpresa!

Com segur que ja sabeu, el pastís de poma és possiblement el dolç amb més variacions que hi ha hagut i per haver-hi. Des del pa de pessic sucós amb trossos de poma, passant per la versió americana “Apple Pie”, viatjant a França amb el seu Tatin fins arribar a autèntiques delícies de l’alta pastisseria utilitzant aquesta fruita tan versàtil.

A Sweet Annie anomenem la nostra versió pa de pessic afectuosament “Tarta Salvador”, en honor al pare d’Anna (ànima mater de Sweet Annie). Es tracta d’un sucós pa de pessic amb molta poma i Streusel (migues cruixents), en l’acabat final de les quals no pot faltar un toc de canyella i un glacejat de llimona.

Però… A què no sabíeu això del pastís de poma?

La poma en compota, mantenint la seva pell a la recepta, aporta una bona quantitat de fibra insoluble a l’organisme afavorint la flora intestinal, segons afirma un estudi recent realitzat per Nutrition Science Solutions (Estats Units).

L’activitat antioxidant de la poma es deu principalment al seu contingut en fenols i flavonoides. Diversos estudis epidemiològics han mostrat que el consum de pomes pot prevenir l’infart agut de miocardi i la malaltia del cervell vascular i certs tipus de càncer.

Contant que 100g de pastís de poma sense sucre aporta entre 200 i 265kcal, es converteix en una aliada perfecta per gaudir i menjar sa.

Us ve de gust provar?

Macarons, unes postres tan senzilles com saboroses

Quan parlem dels macarons, parlem d’unes postres que criden de seguida l´antenció per la seva varietat de color i delicadesa.
Els macarons actuals són pastissets fets amb dues galetes i una crema o ganache entre totes dues.

A l’anterior post us parlàvem de les propietats de la xufa, i en aquest us comentem l’original versió que hem creat a Sweet Annie de macarons amb farina de xufa. Us sorprendrà el seu increïble sabor, textura esponjosa, etc.

A Sweet Annie garantim la millor matèria primera, i per això treballem amb Xufes Bou que fusionen la tradició i la innovació, ja que any rere any creen les seues receptes que elaboren de forma artesanal posant en valor la seua matèria primera estrella, la Xufa de València ecològica.

Mai abans uns ingredients tan senzills havien donat lloc a una cosa tan saborosa, aptes per a persones amb al·lèrgies als fruits secs i també amb intolerància al gluten.

Us ve de gust provar?

Propietats de la xufa que hauries de conèixer

Quan parlem de la xufa de seguida ens ve al cap l’orxata valenciana, que tant ens agrada a l’estiu; fresqueta i dolça.

Aquest fruit/tubercle prové d’una planta anomenada comunament juncia avellanada, introduït a la Comunitat Autònoma de València al s.VIII.

El seu principal ús és el de l’elaboració de l’orxata, però, es pot menjar com si es tractés d’un fruit sec o, ara ve la part que a nosaltres ens interessa més, fer servir com a substitutiu farines sense Gluten o farines de fruits secs. Gràcies a aquest superaliment podem fer una infinitat d’elaboracions aptes per a persones amb al·lèrgies als fruits secs i també amb intolerància al Gluten.

Sabíeu què?

1.- És un aliment altament nutritiu i energètic, idoni per a persones que realitzen activitat física.

2.- El seu alt contingut en fibra ajuda a regular el trànsit intestinal, combatent el restrenyiment i fent la digestió menys pesada.

3.- Els seus greixos monoinsaturats ajuden a la salut cardiovascular, millorant l’anomenat colesterol bo i reduint el dolent.

4.- Les propietats antioxidants retarden l’envelliment.

5.- Preveu l’anèmia pel seu alt contingut en ferro.

A Sweet Annie sabem aprofitar totes aquestes propietats, que ens garanteix la producció ecològica i lliure d’al·lèrgens que tan acuradament es duu a terme a Chufas Bou (www.chufasbou.com) per enriquir moltes de les nostres elaboracions i hem fet un pas més enllà…

…si voleu saber més estar-vos atents al proper Post.

Intoleràncies… I què?

A Sweet Annie som sensibles a les necessitats dels nostres clients, per la qual cosa intentem adaptar les nostres elaboracions, en la mesura del possible, a persones amb certes al·lèrgies i intoleràncies com al gluten, ou, proteïna de la llet, lactosa, fruits secs o sucre, etc.

Volem que tots gaudeixin de les celebracions, independentment de les seves condicions o conviccions particulars.

Les elaboracions personalitzades són una de les principals atraccions de les nostres celebracions i no sería just que per tenir una intolerància no en poguessis gaudir.

Per a la propera festa d’aniversari o celebració de Castanyada, Halloween, Nadal, Sant Valentí, etc. , no t’ho pensis i contacta amb nosaltres.

Us ve de gust provar?

Comunions, un dia especial per a ells

La primera comunió fou registrada l’any 1.215. Al principi, només celebraven aquest sagrament les famílies nobles però, de mica en mica, tota la gent catòlica va començar a celebrar-la.

Avui dia es manté aquest sagrament de tradició catòlica, que té com a requisits indispensables el baptisme i la penitència de confessió. Inicialment, tots els nens i les nenes anaven vestits de blanc, color que simbolitzen la puresa i la innocència. Amb el temps, s’han anat agregant diferents accessoris, fins a convertir la primera comunió en una veritable festa.

Com moltes celebracions importants, la comunió també té el seu pastís. I com es tria el pastís de comunió? Els pastissos de comunió també tenen el seu protagonisme. Solen estar fets a mida per als nens i nenes, ja sigui amb una temàtica més tradicional, religiosa o bé amb una decoració més personalitzada al gust dels protagonistes de l’esdeveniment.

En Sweet Annie no sols us oferim un pastís personalitzat, sinó el complement perfecte per a aquest dia de somni com les taules dolces. Tot un plaer per als més petits i no tan petits. Galetes decorades, cupcakes de comunió, bombons… Sí, us oferim tot un ritual ben dolç per un dia molt dolç.

Us ve de gust provar tota aquesta dolçor?

Per què és imprescindible un bon pastís de casament?

La tradició del pastís de casament apareix a l’antiga Roma. Es preparava un pà gran per ser compartit durant el banquet. El nuvi era qui gaudia del primer mos i els trossos restants es repartien entre els assistents, que el consideraven símbol d’abundància.

Durant el s.XVIII, els convidats britànics lliuraven als nuvis unes galetes a les quals es van anar afegint fruites o fruits secs. Totes elles s’anaven apilant en forma de piràmide: si els nuvis aconseguien besar-s’hi, abans de repartir les porcions, tindrien bona sort.

Un reboster francès, va pensar que si afegien sucre guanyarien consistència. Així que va crear un pà de pessic molt més gran a la seva base per formar aquesta piràmide a la qual es van anar incorporant altres ingredients com crema, sucre glas i detalls decoratius. Va ser, sens dubte, la base del pastís de casaments actual.

El pastís de casaments ha passat per diverses etapes fins a convertir-se en un dels instants més esperats pels convidats, i per descomptat, pels recent casats; és tot un ritual dolç.

L’estètica tradicional del pastís és la clàssica de diversos pisos, coronada per un parell de ninots que representen els nuvis.

Actualment, els pastissos de casament són autèntiques obres d’art d’alta costura. Se segueixen les darreres tendències i es personalitzen al més mínim detall, segons els desitjos dels nuvis, podent-se adaptar a al·lèrgies o intoleràncies. Pel que fa a sabors, hi ha una varietat molt àmplia que sorprendrà els paladars més exquisits dels nostres convidats.una varietat molt àmplia que sorprendrà els paladars més exquisits dels nostres convidats.

Us ve de gust provar?

¡Smash Cakes sense sucre!

Oblida’t del prejudici que la pastissería no és sana.

Això s´ha quedat enrere.

Cuidar-se està de moda i els pastissers ja fa temps que s’han sumat a aquesta tendència creixent. Mamis “Healthy” que cuiden la salut alimentària dels seus nadons contractant pastissos sense sucre ni edulcorants artificials per a les sessions fotogràfiques dels seus menuts.

Però també per a persones que es vulguin cuidar i tenint en compte que “a ningú no li amarga un dolç”, tenim alternatives naturals com el sucre de coco, xarop d’greuge o d’arròs, maltitol i per no oblidar-nos de la dolçor pròpia que s’aconsegueix dels dàtils o altres fruites dissecades. Si a tot això hi afegim farina de xufa o de tramús, flocs de civada, farines semi-integrals, la chía, el coco i el cacau, li donen un toc deliciós i nutritiu i poden ajudar a controlar els índexs glucèmics.

Procurem que tots els nostres pastissos responguin a les vostres necessitats, especialment a la dels més petits cuidant la seva salut sense oblidar-nos del paladar.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram